Yoğun ilgi üzerine düzenlediğimiz bu ikinci buluşmada hem tanıdık hem de yeniden keşfedilmeyi bekleyen Lübnan tatlarını; kültürü, hikâyeleri ve sofraya yansıyan benzersiz lezzetleriyle birlikte Nadir Gastronomi Platformu’nda deneyimleyeceğiz.
Yoğun ilgi üzerine düzenlediğimiz bu ikinci buluşmada hem tanıdık hem de yeniden keşfedilmeyi bekleyen Lübnan tatlarını; kültürü, hikâyeleri ve sofraya yansıyan benzersiz lezzetleriyle birlikte Nadir Gastronomi Platformu’nda deneyimleyeceğiz.
Lübnan asıllı Emine Turay’ın anlatımı ve tarifleri eşliğinde mutfak kültürü açısından çok katmanlılığı ve zenginliği ile öne çıkan, Osmanlı döneminde Biladü'ş-Şam’ın da bir parçası olan Lübnan’ı keşfe çıkacağımız gecede bu özel mutfağın inceliklerini deneyimleyeceğiz.
Bu özel akşamda, Lübnan mutfağının belli başlı on lezzetini tadarken; bu coğrafyanın çok katmanlı kültürünün ve farklı inançlarının sofraya yansımasına tanıklık edeceğiz. Lübnan’ın tarih boyunca önemli ticaret rotaları üstünde yer alması sayesinde Antik Roma, Akdeniz, Osmanlı ve Asya mutfaklarını bir araya getiren özgün tarzını deneyimleyeceğimiz ve kültürlerarası etkileşimini konuşacağımız bu tadımda, Lübnan gastronomisi üstüne de önemli bilgileri birinci elden dinleme fırsatı bulacağız.
Emine Turay’ın anlatımıyla, Lübnan gastronomisinin köklerini ve sofraya taşınan kültürel mirasını keşfedeceğimiz, hikâyeleri ile olduğu kadar lezzetleri ile de damaklarda iz bırakacak Lübnan mutfağını tanımak için bu özel akşamda yerinizi alın.
Biletler tükenmeden yerinizi ayırtın!
*Kontenjanla sınırlıdır.
Emine Turay Kimdir?
1974 yılında Beyrut’ta doğan Emine Turay, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra eğitimine New York’ta devam etmiştir. 1997 yılından bu yana İstanbul’da yaşamaktadır.
Profesyonel olarak uluslararası bir organizasyonda yöneticilik yapan Turay’ın mutfakla ilişkisi babasının aşçılık mesleğiyle başlamış, farklı ülkelerde edindiği deneyimlerle derinleşmiştir. 2021 yılında İBB Kültür Yayınları’ndan çıkan ve Merin Sever’in derlemesini yaptığı Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri kitabında “Arap Mutfağı’nın İstanbul’a Katkıları” bölümünü yazmıştır. 2024 yılında yayınlanan içki kültürü araştırmacısı ve yazar Dr. Burkay Adalığ’ın Kadehte Rakı Beyazı kitabında yer alan “Ege ve Doğu Akdeniz coğrafyasını kapsayan mezeler” "bölümünü kaleme almıştır.
Arap coğrafyasının zengin mutfak kültürünü tanıtarak gönüllü kültür elçiliği yapmaktadır.
Detaylı bilgi ve biletler için www.ngp.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
08 ARALIK 2025
Pazartesi
19:30
1500 TL
Nadir Gastronomi Platformu
Kemankeş Karamustafa Paşa Mh.
Kemankeş Cd. No:67/Karaköy
KARAKÖY GÜLLÜOĞLU MAĞAZASI 2. KAT
ETKİNLİK KURALLARI
-Satın alma işlemine dair sipariş numarası mailinize yönlendirilecektir
-Biletler kontenjanla sınırlıdır.
-Platform etkinlik alanında bilet satışı yoktur. Etkinlik biletleri satışı sadece belirlenen resmi satış kanalı olan www.ngp.com.tr adresi üzerindendir.
-Etkinlik biletleri iade edilemez.