ANTAKYA NOEL YEMEKLERİ: KÜLTÜREL BİR MİRASIN LEZZETLİ SOFRASI

Tarih : 17.12.2015 Saat: 19:30

Rotamızı bereketli toprakları, kadim mutfak kültürü ve çok sesli kimliğiyle bilinen Antakya’ya çeviriyoruz.

Farklı inançların, dillerin ve geleneklerin bir arada yaşadığı Antakya’nın yüzyıllar içinde şekillenen Noel sofraları hem lezzetleri hem de hikayeleri ve gelenekleri ile Nadir Gastronomi Platformu’nda.

2500.00 TL

Rotamızı bereketli toprakları, kadim mutfak kültürü ve çok sesli kimliğiyle bilinen Antakya’ya çeviriyoruz.

Farklı inançların, dillerin ve geleneklerin bir arada yaşadığı Antakya’nın yüzyıllar içinde şekillenen Noel sofraları hem lezzetleri hem de hikayeleri ve gelenekleri ile Nadir Gastronomi Platformu’nda.

Bu özel gecede hem bir siyaset bilimci hem de bir aşçı olan Anna-Maria Beylunioğlu ve Antakyalı aşçı Elizabet Çalışır Köse ile birlikte Antakya’nın unutulmaya yüz tutmuş Noel yemeklerini keşfedeceğiz. Antakya’nın mutfak kültüründe Noel sofralarının nasıl doğduğunu, farklı toplulukların bu sofralara nasıl anlam kattığını ve bu geleneklerin bugün nasıl yaşatıldığını dinleyeceğimiz yemekte sadece evlerde pişen özel bir menüyü de deneyimleyeceğiz.     

Kişk Çorbası’ndan Martadella’ya; Saç Oruğundan İsa  Helvası’na Antakya Noel sofralarının vazgeçilmez lezzetlerini deneyimleme şansı bulacağımız bu özel akşamda Antakya Mutfağı’nın lezzetlerini birlikte keşfedelim.

Biletler tükenmeden yerinizi ayırtın!

*Kontenjanla sınırlıdır.

Anna-Maria Beylunioğlu Kimdir?

Profesyonel aşçılık eğitimi almış bir siyaset bilimci olan Anna Maria Beylunioğlu, azınlıklar ve din özgürlüğü üzerine çalışırken, son yıllarda mutfakla siyasetin kesişim noktalarına yönelmiştir. Koç ve MEF Üniversitelerinde “Yemek, Siyaset ve Toplum” derslerini vermekte; yemeğin kültürel anlamını keşfetmeye yönelik atölye ve mutfak çalışmaları yürütmektedir. Beylunioğlu ayrıca, Antakya’daki Ortodoks topluluğunun kimliğini ve kültürel mirasını görünür kılmayı amaçlayan Nehna platformunun kurucu üyesi ve editörlerindendir. 2023 depremlerinin ardından ekip olarak bölgede aşevlerinin kurulmasına ve dayanışma ağlarının güçlendirilmesine katkı sağlamışlardır. Nehna ekibiyle birlikte kentin kültürel hafızasını korumaya yönelik çalışmalarını sürdürmekte; yemeğin bu hafızanın önemli bir parçası olduğunu vurgulamaktadır

Elizabet Çalışır Kimdir?

Elizabet Çalışır Köse, Hatay’ın Samandağ ilçesinde doğdu. Mutfak alanında çeşitli kurum ve işletmelerde görev alan Köse, edindiği kalfalık ve ustalık belgeleriyle profesyonel kariyerini geliştirdi. İstanbul’da özel bir okulda, ardından Göreme Muhallebicisi’nde ve Mezme’de mutfak şefi olarak çalıştı. İstanbul ve Hatay azınlık mutfakları üzerine uzmanlaşan Köse, geleneksel tatları özgün dokunuşlarla buluşturmayı amaçlıyor ve “Bu dünyaya bir daha gelsem yine aşçı olurdum.” sözleriyle mesleğine olan tutkusunu ifade ediyor.

Detaylı bilgi ve biletler için www.ngp.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

17 ARALIK 2025

ÇARŞAMBA

19:30

2500TL

Nadir Gastronomi Platformu

Kemankeş Karamustafa Paşa Mh.

Kemankeş Cd. No:67/Karaköy

KARAKÖY GÜLLÜOĞLU MAĞAZASI 2. KAT

0539 705 87 52

ETKİNLİK KURALLARI

-Satın alma işlemine dair sipariş numarası mailinize yönlendirilecektir

-Biletler kontenjanla sınırlıdır.

-Platform etkinlik alanında bilet satışı yoktur. Etkinlik biletleri satışı sadece belirlenen resmi satış kanalı olan www.ngp.com.tr  adresi üzerindendir. 
-Etkinlik biletleri iade edilemez.