UZAR UZAR İP GİBİ GERİ DÖNER KÜP GİBİ”: ŞEF DOĞAN ANAPA İLE ADAPAZARI KABAĞI’NA YENİ BİR BAKIŞ

Tarih : 05.03.2024 Saat: 19:30

Şef Doğan Anapa’nın anlatımının yanısıra hazırlayacağı lezzetli menü ile gastronomide “yerelden evrensele” yaklaşımı üzerine konuşacağımız keyifli bir tadım ve anlatım etkinliğinde Nadir Gastronomi Platformu’ndayız.

Şef Doğan Anapa’nın anlatımının yanısıra hazırlayacağı lezzetli menü ile gastronomide “yerelden evrensele” yaklaşımı üzerine konuşacağımız keyifli bir tadım ve anlatım etkinliğinde Nadir Gastronomi Platformu’ndayız.

Sakarya’nın alüviyal açıdan zengin kara topraklarında yetişen kabakların lezzeti bir başkadır. Yalnızca sabah çiyi ve Nisan yağmurlarıyla beslenen, kökleriyle toprak üstünde adeta yürüyen, ip gibi uzanan kabakların tohumları nesilden nesile aktarılır. Coğrafi işaretli beyaz kestane kabağı ile bölgeye özgü kara kabağın kokusu, dokusu, ağızda dağılışı damakta iz bırakır.

Adapazarı Kabağı üzerinden “yerelden evrensele” konusunu işleyeceğimiz etkinlikte Şef Doğan Anapa’nın tasarladığı eşleşmelerle Adapazarı Kabağı’nın potansiyelini keşfedeceğimiz bir deneyim yaşayacağız.

Şef Doğan Anapa’nın “yerelden evrensele” yaklaşımı ile yerel bir ürün olan Adapazarı Kabağı’na yeni bir pencereden bakacağımız bu deneyimde Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşalım.

Biletlerinizi ayırmayı unutmayın!

*Kontenjanla sınırlıdır.

Detaylı bilgi ve biletler için www.ngp.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

5 Mart 2024

Salı

19:30

ETKİNLİK KURALLARI

-Biletler kontenjanla sınırlıdır.

-Etkinlik biletleri iade edilemez.

-Platform etkinlik alanında bilet satışı yoktur. Etkinlik biletleri satışı sadece belirlenen resmi satış kanalı olan www.ngp.com.tr  adresi üzerindendir.