A.Çağrı Başkurt ile Osmanlı İstanbul’undan Hikâyeler Eşliğinde Saraylı İftarlar

Tarih : 04.04.2023 Saat: 19:30

Osmanlı İmparatorluğu Mutfağı, sessizliğin, sadeliğin, lezzetin, kokunun hâkim olduğu sofraların mimarıdır. Teferruatlıdır. Bu sebepledir ki sofrasındaki tatları, gelinen ve ilerlenen coğrafyaların tatlarıyla harmanlayarak yeniden, yeni baştan var etmiştir.

Osmanlı İmparatorluğu Mutfağı, sessizliğin, sadeliğin, lezzetin, kokunun hâkim olduğu sofraların mimarıdır. Teferruatlıdır. Bu sebepledir ki sofrasındaki tatları, gelinen ve ilerlenen coğrafyaların tatlarıyla harmanlayarak yeniden, yeni baştan var etmiştir.

İşte bu hikâyede yer alan yemeklerimiz de bu var oluşun yüzyıllara yayılan izlerini sizlerle buluşturmak için saray mutfaklarından çıkarak bu vesile ile bir araya getirilmiştir.

Saray tarihçisi A.Çağrı Başkurt’un Osmanlı sarayında ve Osmanlı İstanbul’unda hazırlıkları, eğlenceleri, ağırlamaları, uğurlamaları ve birbirinden renkli hikâyeleri ile Ramazanı ve iftar sofralarını anlatacağı bu özel iftar yemeğinde Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşalım.

İftar menüsünde deneyimlenecek lezzetler;

 

İftariyelik

ÇORBA

Summakiyye

 

ARA SICAK:

Borâni

 

ANA YEMEK:

Süt Kebabı

Frenk Çiçeği

Safranlı Pilav

 

TATLI:

Helva-yı Hakani     

Şerbet ve Kahve

 

Etkinlik Tarihi: 04.04.2023 

Etkinlik Saat: 19:30 - 21:30